Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

09.10.2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής Αγωγής θα ξεκινήσει ένα κύκλο εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα την εξοικείωση των φοιτητών και φοιτητριών με το μοντέλο διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής (Φ.Α.) "TEACHING GAMES FOR UNDERSTANDING". Πρόκειται για ένα μαθητοκεντρικό μοντέλο διδασκαλίας το οποίο, μέσω κατάλληλα τροποποιημένων παιχνιδιών, βοηθά τους μαθητές «...να μαθαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι και γιατί πρόκειται να πράξουν, πριν κατανοήσουν το πώς να το πράξουν...» (Butler, Griffin, & Nastazi, 2003, p.215). Στις συναντήσεις θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του μοντέλου, θα δοθεί σχετικό εποπτικό υλικό και θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση στην οργάνωση και διδασκαλία μαθημάτων Φ.Α. (βάσει του μοντέλου) με τη μορφή μικροδιδασκαλιών.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή 9.00-10.00 στο εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και σε αυτές καλούνται να συμμετέχουν και όσοι εκπαιδευτικοί Φ.Α. επιθυμούν από τα σχολεία Α΄θμιας εκπαίδευσης στα οποία πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριων του Γ’ Έτους της ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις συναντήσεις καλούνται να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, ώρα 9.00 π.μ. στο εργαστήριο (Αίθουσα Δημήτρη Χατζηχαριστού, δίπλα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο).