Αρχική σελίδα » Δράσεις Εργαστηρίου » Ημερίδες » 4-5/10/2019

Το Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής Αγωγής διοργανώνει υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) επιστημονική διημερίδα με τίτλο:

«Η Συμβουλευτική στην Πρακτική άσκηση φοιτητών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού: Σύγχρονες Μέθοδοι και Προσεγγίσεις»

Στόχος της διημερίδας είναι να αναδείξει τη συμβολή της πρακτικής άσκησης στην επαγγελματική ανάπτυξη προπτυχιακών φοιτητών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και να παρουσιάσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις συμβουλευτικής, που αναμένεται να διαθέτουν οι έμπειροι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν να ασκήσουν το ρόλο του «Σύμβουλου εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής». Συγκεκριμένα η διημερίδα πραγματεύεται τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Μοντέλα πρακτικής άσκησης φοιτητών/τριων ΣΕΦΑΑ
  • Αναλυτικά Προγράμματα Φυσικής Αγωγής Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου
  • Σύγχρονα Μοντέλα και Μέθοδοι Διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής
  • Αρχές και Στρατηγικές Συμβουλευτικής – Ποιότητα στην πρακτική άσκηση

Η διημερίδα θα είναι η πρώτη από μία σειρά επιμορφωτικών ημερίδων και σεμιναρίων, που θα αφορούν τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν την επίβλεψη της πρακτικής άσκησης φοιτητών/τριών της ΣΕΦΑΑ.

Κεντρική ομιλήτρια της διημερίδας θα είναι η καθηγήτρια Dr Deborah Tannehill: Emeritus Senior Lecturer, University of Limerick, Ireland.

H Dr Tannehill διαθέτει αναγνωρισμένο ερευνητικό, επιστημονικό, επιμορφωτικό και διδακτικό έργο σε θέματα που άπτονται της πρακτικής άσκησης προπτυχιακών φοιτητών και της επαγγελματικής ανάπτυξης εν ενεργεία εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.

Προσκεκλημένος ομιλητής στη Στρογγυλή Τράπεζα θα είναι ο Νίκος Διγγελίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διδακτικής Φυσικής Αγωγής, Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διημερίδας θα υπάρχει μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά και το αντίστροφο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Λόγω αυξημένης ζήτησης, δίνεται παράταση συμπλήρωσης της συνημμένης αίτηση συμμετοχής έως τις 25/9/2019. Η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο praktikiaskisitefaa@gmail.com.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διημερίδας θα διατίθεται χώρος στάθμευσης εντός της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Δείτε περισσότερα στο τελικό πρόγραμμα της διημερίδας.