Αρχική σελίδα » Δράσεις Εργαστηρίου » Ημερίδες » 29/11/2019

Εκπαιδευτική ημερίδα

 «Αξιολόγηση και Προαγωγή των Βασικών Κινητικών Δεξιοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο»

Το εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής Αγωγής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα, η οποία αποτελεί μέρος του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Βασικές Κινητικές Δεξιότητες στην Ευρώπη – Αξιολόγηση και Προώθηση» (BMC-EU). α θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που υποστήριξαν την έρευνά μας για την αξιολόγηση της βασικής κινητικής δεξιότητας μαθητών/τριών 1ης - 4ης τάξης δημοτικού το ακαδημαϊκό έτος 2018/19. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους στην έρευνα αυτή και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια των μετρήσεων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 14.20 – 17.00 στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Εθνικής Αντίστασης 41, 17237, Δάφνη) και η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν.

Η εκπαιδευτική ημερίδα έχει δύο βασικούς σκοπούς:

  1. Να παρουσιαστούν τα εργαλεία MOBAK-1 και ΜΟΒΑΚ-3, που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των βασικών κινητικών δεξιοτήτων μαθητών/τριών Δημοτικού σχολείου. Τα εργαλεία αυτά έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στη χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων, καθώς και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν.

  2. Να γίνει επίδειξη τρόπων χρησιμοποίησης των αποτελεσμάτων, ώστε να βελτιωθούν οι εξατομικευμένες βασικές κινητικές δεξιότητες των μαθητών. Με βάση αυτή την πρακτική επίδειξη, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε υποθετικά σενάρια και θα εφαρμόσουν τις αποκτειθήσες γνώσεις σε αυτά.  

Μετά το πέρας της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό υλικό για την ανίχνευση και την προαγωγή των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δέσμες δοκιμασιών ΜΟΒΑΚ μπορείτε να επισκεφτείτε

α) τον ιστότοπο: http://mobak.info/en/

β) στο υλικό της ημερίδας που ακολουθεί:

- Εγχειρίδιο ΜΟΒΑΚ 1-4

- Υποστηρικτικό πλαίσιο ΜΟΒΑΚ

- Περιγραφή δοκιμασιών

- Κάρτες εξάσκησης